Сніговий барс (відео)

Сніговий барс (інша його назва - ірбіс) - великий хижак сімейства котячих. Довжина його тіла понад два метри, вага дорослих особин 50-60 кг. У Росії він живе на півдні Красноярського краю, республіці Туві, Хакасії. Але чисельність його дуже мала і продовжує скорочуватися. На даний момент популяція ірбіса в РФ становить не більше 500 особин. Одна з найсерйозніших загроз для снігового барса - браконьєрство. У Росії, та й в інших країнах, де мешкає цей хижак, він узятий під охорону держави. У нас він занесений до Червоної книги як зникаючий вид.

В основу харчування снігових барсів в основному входять великі, середні і дрібні копитні (кабани, козулі, олені, архари, блакитний баран і т. Д.). На годівлю він виходить вночі, спить вдень. Свою жертву він ловить, підкрадаючись, або чекає в засідці. Хворих і ослаблених тварин сніговий барс наздоганяє через кілька сот метрів.

Тривалість життя барсів в природі становить 10-15 років. У зоопарках вони можуть прожити і 20 років. Спосіб життя і звички цього звіра ви можете подивитися в цих відео.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Поділися в соц мережах:
—хоже